闇のように 迫る真実

The truth pressing near like the darkness

Previous Entry Share
Apa ada pada satu nama?
famerkun

Hmmm da lame sangat tak tules kat cni... tapi ari ni rase nak post la plak...
nape? Sbb aku tgh bosan takde bende nak wat dalam train~ ahaha

Aku nak tules ttg panggilan2 yang pernah aku dapat dr dulu hingga la skang...

Nama diberi Fatin Amirah ...kluarga panggil Fatin... and tak suka bila org panggil amirah jek (including mak ayah jugak) sebab apa? sebab ade sepupu sebaya yang ade nama amirah...Khairul Amirah ~ so mcm panggil sepupu lak...tak best tak best..
pastu Umi protes kate "tu nama yang susah payah umi n abah fikir..sedih la bile Fatin tak appreciate..." timbul gak la rase bersalah tapi bukan tak appreciate... suka kot nama Fatin Amirah cume tak rase diri ini dipanggil bile org panggil Amirah jek... klu nak panggil amirah gak panggil dgn nama penuh la "Fatin Amirah" baru la boleh jawab

haha~

pastu ade cite waktu aku darjah 3 ...kat Al-Amin bangi..ade sorg muallim(cikgu lelaki) tu muallim Zul namenye...klaka n best kelasnye... tapi aku heran die asyik panggil aku si comel ...si comel... pelik pelik...klu panggil si bulat aku faham la gak...XD

Pastu..satu hari tu aku pon tak tau cane ...aku tertanye2 ape maksud name aku? Fatin Amirah... hmmm kat umah waktu tu ade buku ntuk pilih nama bayi2 Islam (sebab waktu tu masih tak complete lg adik bradik 8 org) so aku pon cari la name aku Fatin fatinn
maksud die COMEL!!! huk aloh...bio benor!!!
no wonder la muallim zul tu tak abes2 ngan "si comel" die! n amirah lak?? PUTERI !!!

waktu tu tak tau la nak nanges ke ape ... lawak plak bile maksud nama sendiri Puteri Comel!! ...pastu aku tak ingat camne la tapi maybe aku g protes kat umi...ke aku g brag maksud name aku kat umi? aku pon tak ingat la mane satu ...tapi lepas tu umi cakap..care tules name aku Fatin bukan dgn ta' tapi dgn tho sebenarnye klu dalam bahasa Arab...so sanye Fathin la... maksud die bukan comel tpi Bijaksana(fathonah) so Amirah lak? sanye bukan dgn Alif tapi dengan 'Ain (sume adek bradek ade name yg stat ngan 'Ain..) 'Amirah yg maksudnye pemimpin or yg memakmurkann so sng cite maksud nama sebenar ialah Pemimpin Bijaksana laaa ahahahhaha
takleh blah~

Apa jenis salah faham iniiii

so sejak ari tu aku tules dalam jawi nama aku kat buku nota فاطن عميرة

satu cite lagi ...sorg lgi muallim nii... name die muallim aunurrahim... hmm ni lagi sorg..die panggil aku humairaa (panggilan Rasulullah SAW kpd Aisyah yg bermaksud kemerah2an)

aku yg waktu tu kecik lagi n tak faham jadi keliru..."Last tyme I check my name was Amirah ...when did I change it to Humairaa??"

Kan klua da English haa

aiseh aiseh haha

Tapi takpela biala muallim nak panggil pape pon asalkan panggilan baek kann


......so nape skang org panggil aku famer??
Hmmm name Famer ni sanye stat waktu Form 3 kat SAMBBST... wktu tu kawan baek aku name die Khairunnajwa n org panggil die Kaer..

Fatin Amirah boleh dipendekkan kepada Famir...

Kaer...Kaer....Famer...tak ke dekat tu? ahahah aku rase asal usul die dr situ jek tapi waktu tu sume org panggil aku Fatin lagi...
bile masuk Maahad Kajang aku slalu borak2 n lepak2 ngan budak2 form 1 sambil tunggu ayah amek...aku form 5 waktu tu by the way... XD

waktu tu aku rase diorang nampak lukisan aku yg ade tandatangan tertulis Famer pastu diorang pon panggil la aku Kak Famer... n aku pon tak kisah la klu diorang rase nak panggil camtu...


Era Pemanggilan Famer (cam era pemerintahan uthmaniyyah lak XD) ni bermula secara officialnya bile kat AAJ...
kat AAJ ade ramai org name Fatin...n aku permah laa malu sebab perasan nama dipanggil padahal sanye org tu nak panggil fatin yg len ... Cet btol...Malu kot maluu

so aku pon bengang laa tak best kot bile da tak unik ni.. so aku pon cakap la kat sume kengkawan AAJ...
"You can call me Famer"

.....ok so aku takdela cakap dalam BI tapi you get the point, right...

...n aku sanye berniat bile da sotsugyou n masuk universiti yg takde Fatin yg len aku nak la org2 panggil aku Fatin balik.. tapi hmmm sbb kawan2 AAJ pon ade skali kat Toyama kann ...name Famer la yg melekat...

aku pon akhir2 ni bile perkenalkan diri jek...
"Nama penuh Fatin Amirah tapi org panggil Famer jek" serifu yg da jadi shizen lak kann

Hmmm bukan ape...bukan tak suke org panggil famer tapi tak dapat nafikan bile kawan2 or ahli kluarga sendiri(lagi2 adek2 bertuah sekalian) yg sebelum ni elok jek panggil fatin tetibe lak panggil diri ini famer..
nak termuntah dibuatnye...
rase pelik ...pelik

Lagi satu...famer ni kann ade ke maksud dalam Bahasa Arab? Kan panghilan ni doa? Rasulullah suruh kite panggil org dgn panggilan yg baek2 sbb ia merupakan satu doa... so bile org panggil Famer famer...rase fuan lak...ape yg didoakan sbnarnye?

Akhir2 ni rase cam kurang dapat menghasilkan kerja yg mantap ..sume cam ala kadar jek...pastu banyak lak kesilapan2...
Ade kaitan ke dgn panggilan Famer ni?

Doa supaya aku jadi "Pemimpin Bijaksana" ni...die nye yuukou kigen...effectiveness da expired ke? Hmmm macam drama misteri lak

Ahahahha pape pon sanye nak berterima kasih kat umi n abah sbb da berikan name yg suteki(wonderful) ni kpd diri ini


Syukur kpd Allah ...Alhamdulillah kerana izinkan aku jadi pemilik nama ni...

Last sekali ...suka sangat bile umi panggil "Fatin Amirah" dgn sweetnye n suka gak bile abah panggil "FAATHINNNNN" walaupun shoujiki ni iuto sanye kecut perut bile abah panggil dgn kuat camtu XDXD

ok baru aku sedar yg selain aku rase hima n takde bende len nak buat dalam densha ni aku sanye rindu family jauh kat Malaysia nun sane tu uhuhuhuhu

(layan perasaan jap XD)

Maha suci Allah dan segala pujian untukNya yg telah memberi nikmat rasa rindu dalam hati hambanya yg kerdil ini~

Posted via LiveJournal app for iPhone.

Tags:

?

Log in