?

Log in

No account? Create an account

闇のように 迫る真実

The truth pressing near like the darkness

Previous Entry Share Next Entry
The Place called TOYAMA (yg btol punyer)
famerkun
dah sebulan lbh tak update blog haaa...

Kite cite sket ape yg takbleh lupe kat sini.

Mule dr mase baru smpai kan...hm...kitorang waktu tu sesat kat Toyama EKi..mwahahaha takleh blah nak cari pintu kluar tak tau yang mane satu kan....

sorry la sempai gata sume buat korang tunggu lame kan...

n satu shuukan kat toyama ni 1 nen sei yg baru dtg ni...kitorang kene masak ntuk sempai cam makan2 la kire ...jamuan. Aku bukan nye reti masak pon..megi bleh le...

ape lagi ek?

haaa.....satu lg bende penting...aku msk umah ni...sunyi la plak takde sesape kat bilik kan...then slalu je ingat  kat mokumokua....aiseh...
so aku pon buat keputusan beli pet baru...heheheheheheh

bab2 beli pet ni...aku mmg jenis tak pikir duit sgt kan...

aku beli sekor burung comel warne biru...
ku berikan namenye hyu~

amik pantun due kerat aku....mwahahah gle comel kan hyu waktu die bersih2 kan bulu die...n bile kite nk usap kepala die je die kembang kan bulu...comel kute tamaranai la (penghancuran bahasa matahari terbit)

so bile aku balik je...mule2 bagi salam...then "Hyu~! Mama dah balik~!!" kuang2x
tadela sesunyi dulu kan....thanks Hyu~!!

hmhm...

aku masuk cite kat daigaku lak eh..

hm...yg takleh blah ari kedua masuk u je....aku dah lmbat nak g klas 4gen...gle cuak waktu tu...ape lagi...dgn deras nye aku naik beskal kayuh smpai depan kougakubu..hmhm..smpai je bunyi loceng la plak..aisehman...
so aku pon dalam kecuakan tu pon tlh berlari....

lari...lari....   GEDEBUK!!!

hah amik ko...jatuh tergolek aku...depan nihonjin plak tuh...and then...4 org nihonjin tu...cume tgk je tanpa tolong....mungkin la sbb aku tak cute kan so diorang malas nak tolong kan...

"tgk org pelik yng pakai skarf tu tergolek.,..." by nihonjin tersebut.... (ni bayangan aku jer tau...diorang tak cakap btol2 tau..ramai org salah faham..)

gle sakit takleh blah (lutut ngan hati aku) ...aku pon bukan nye boleh guarantee pon klu bdk melayu yg tgk diorang tolong aku punye...kan? so aku diamkan je la...

waktu tu aku ingat nak g gak klas walaupon kaki sakit gle...tp seluar koyak la plak kat lutut...
klu aku bukan seorang muslimah mmg nak langkah je masuk klas...fesyen kan sluar koyak skang nih...
tp nampak aurat koTTTTTT~~~~

so aku pon terpakse batalkan niat kan.....dlm tak tahu nak wat cane waktu tuh nasib baik muni ade...die kate nakk teman aku g klinik universiti...hmhm..

so dlm kesakitan tuh aku pon naik la balik beskal td n mule kan perjalanan blk k main campus...(sape la yg bertuah sgt g letak kougakubu gle jauh ???

pendekkan cite (aku terpakse ulang alik dr klinik k gakusei kaikan kot!! sbb takde staff wktu tuhh cet)

so..aku pon mendapatkan rawatan while muni g tolong amikkan sluar ganti aku..muahhaah
(thanks muni...what'd I do without you~)

then aku g kelas nengok takde org plak..bio benar..dan mmg la merupakan satu disadvantage untuk org takde henpon ni sbb takleh renraku kan....sblm aku blk tuh...aku check la gak keijiban....ade rupenye tampal kat situ pertukaran klas...

4 gen td takde sanye..n 5 gen kat klas 210...mak aih..dah la tak tau kat ne...
berbekalkan semangat waja n tawakkal pada Allah dan usaha..(aku tanye setiap nihonjin yg au jumpe sepanjang jln mane klas tuh..) nasib baik jumpe gak kelas tuh...(walaupun lambat stgh jam...)

TT____TT PENGAJARAN: TGKLAH KEIJIBAN ANDA~ (serius nih) n Kawan sebenar ialah seseorang yang takkan tinggalkan kite dlm kesusahan...

Ade lagi sanye cite nih...tp malas dah la nak tulis kat sini kan....
次回、先輩方とあっちこっち遊びに行った話。。。花見とバービキュー
または、知能情報学科の合宿について。。。

またね~


  • 1
kekkyoku, dgr gk berita dr minah sorg ni

dun mind, dun mind~ semua tu pengalaman....

bile dh beli phone, leh call malaysia (hahaha, cmla skype xder :P)

ganbare!!!

maman..lame lg aku nak beli handphone nak beli iphone 4g...kene tunggu bln 6 nnt la..hehe

aper speselnyer iphone ni? sy ni kurg arif bab teknologi2 maju ni... harharhar

punyerla berlambak2 phone kt sn, nk juga encik epal tu....

btw, try ar minat flumpool, leh awk join fanclub dier... punyerla kuyashii sy kt sini xleh join sbb xder phone nihon. kureng sudey 1 tempat praktis nihongo sy....

kesiann

(Anonymous)
msg adalah spt tajuk

:D
jim

msg adalah seperti tajuk

siannye

(Anonymous)
siannye fatin!
huhuhuu...
kalo mende gtu jd kt cni dlm group ak, rasanye ak xtlg kot, sbb da ad ramai org tlg. tp kalo fatin, konfem ak tlg! ak halau org laen!! :P
mcm love confession la plak! XDDD
kuatkn semangat! 2 sume cabaran!!

cam love confession...tp aku tak tau ni sape...
TT__TT gle sedih kot...tulis la name...

  • 1