?

Log in

No account? Create an account

闇のように 迫る真実

The truth pressing near like the darkness

Previous Entry Share Next Entry
知能情報工学科の合宿 (富大)
famerkun
maka amatlah dengan suke cite nya aku mahu bercerita ttg gasshuku gakka aku ari tuh...hehe

pd 23 n 24 aribulan 4 ari tuh...tlh diadakan gasshuku kat tateyama...(tu yg takleh pi kangeikai hokuriku ari tuh)

so ari jumaat pepagi tu lg aku dah bersiap..semangat la konon nak g camping nih....
dah kemas beg kan...tp tak muat la plak beg yg dipinjam dari Kak Nadia ...kene bawak beg lain nih...

so aku pun berkemas la dengan cara aku yang aku yg mmg terkenal kat AAJ dulu dgn namenye "menyumbat baju dlm beg dgn hebatnye"...(muahhaha)

Smpai kelas jek aku jela yg bwk beg sampai due,,,hm,,,dlm beg pack aku cume ade tuala je kot,,,sbb tuala tu tak muat dlm sling bag.... tu yg smpai kene bawak due bag tuh...aish,,,malu la plak..

sume org diberikan tag name kan...aiseh...name nihonjin sume pakai kanji kan...name aku sorang je yg panjang gle gune romaji lak tuh,,,bagus gak senang nak cari..XD

tp bile dipikirkan blk....sah2 nihonjin takkan dapat bace name aku kan....TT___TT
so aku pon ngan inovasi sendiri meng'katakana'kan name aku kan...muahhaha aku tulis

ファティンアミラ (Fatin Amirah) je...tak sampai penuh pun...sbb aku tak nak nihonjin pggl aku "binti"...ke "mohamedo" ke.."yusoff" ke....tak pasal2 aku jadi bapak sendiri...cet

kitorang naik bas...dllm bas kene wat jikoshoukai tp tak berdiri pun..so tak nampak pon sape sanye tgh cakap pon...kekkyoku tak kenal pon sesape...baik takyah buat kan?? sape setuju ngan aku angkat tgn~~~

"SAYE!!!" (korang cakap)

bagus2...

smpai kat atas gunung tateyama tuh...pergh....kabus kot...tak nampak dpn langsung....cuak gak ler...pastu masih ade lagi salji tak cair lagi...gle power ah...ble turun bas je,,,fuh....sejuk....(nihonjin  la cakap) aku pakai berlapis kot...so tak rase sejuk sgt....

so...hm cabaran pertame...kitorang kene buat bulatan dlm kumpulan...n kene gerakkan hula hoop sekeliling satu bulatan smbil pegang tgn....(mungkin agak susah nk dibayangkan kat cni...) tp tu tak penting kot...key word yg penting at cni...KENE PEGANG TGN!!!!!

WAAAAAAAAAAAAA~~~~~~~~~~!!!!!!!!!!!!

.....(cabaran!!!)...

so aku pon pegang la lengan baju mamat sebelah aku ngan meng'ignore' pandangan pelik kumpulan aku...(nasib baik die pakai lengan panjang...) kire aku dapat melepasi cabaran pertama...(kot! TT__TT)

kitorang wat ngan agak baik gak laaa...dapat buat ngan laju....muahaha...

then..

kene masak kaRI ngan nasi pakai unggun api...prgh...so aku kan ichiyou onna la kire..so kene potong kentang ngan carrot le....hehehe...

maaa tu je kot aku buat...sbb nihonjin group aku ramai laki kan,,,n diorang sume kumpul reramai depan unggun api tu... so aku takde la tersanggup nak dikerumuni diorang kan...yg best nye nasi group kitorang menjadi giler...sedap kot nasi tuh...yg tak best nye kari tu la ...sblm ni sensei ade la tanye takleh makan ape je,,, aku cakap la niku ngan sake...so memang la diorang gune seafood dlam kari tu,,,tapi masalah nye...'ru' kari tu yg aku takleh makan,,,ade lemak lembu ngan khinzir kot...wuaaa TT___TT 

bertuah sensei....so,,, kekkyoku aku  makan jela nasi kosong..sekali lagi dipandang sebagai pelik dlm group aku..muahhaha..(bangga??)

so waktu kene basuh pinggan makanan...kitorang wat janken la plak...(awat la taleh basuh pinggan sendiri jek??) TT___TT aku ngan  org otoko ni la kene basuh sbb kalah janken kan...takleh blah btol...sebab ape takleh blah? sebab  air die cam air ais kot!!! gle merah tgn aku basuh bende bertuah tu....!!

tp akhirnye ketua group aku tolong gak aku basuh periu tuk...hitam sangat ngan arang...kekkyoku...sume pon basuh skali...lawak je...so kire agak ok la bdk2 group aku..BAIK??

habis mengemas....baru aku sedar aku  tak solat zuhur lg...aisehmen....cabaran kedua!!

aku mntak izin kat sensei kate nak g solat...tp masalah nye....bilik kitorang gle jauh dr tmpat masak tuh...hm...cane nih?? ichiyou aku ade bawak kompas ngan raincoat aku...

tgk kiri tg kanan takde orang..aku pon amik wuduk gune salji yang dah jadi ais kan...gle sejuk...bhgn basuh kaki tu plg takleh blah la...uuuu rase cam nak kene frostbite pun ade...hehehe...

then aku bentang raincoat n solat la cam bese...(muahahha)

panjang lg kisah ni...

then petang tuh ade la aktiviti berkumpulan...

macam2 ade...tp yang paling takleh blah...kene panjat dinding ala2 askar....

BERTUAH~~~~!!!! cane aku nak panjat??? then ketua aku pon dah pening...takleh pegang tgn aku...cane nak tarik au naik atas....(walaupun aku rase diorang takkan larat ye tarik aku naik atas...muahhahah) then aku cadangkan buat tangga...supaya onna bleh panjat... seyes...diorang wat la tangga...au gle reluctant sanye nak pijak diorang....tp....mou~~~~!!!!

PIJAK!!!  PIJAK~~!!! (amik ko)
ma...dgn miracle nye aku bleh la gak naik sampai atas (dgn rase bersalah XD)

kire lepas la gak  cabaran tuh...

then malam ni yang tak best nih...
ade ke patut soh wat perbincangan kumpulan pasal soalan mathematics....aku dah terkatup mulut...(walaupun pada asalnye memang takleh masuk sgt pon conversation diorang sgt...) psl maths je lagi la aku terdiam kan.....(aaa sudah....) TT___TT so aku pon terpakse omakase je kat nihonjin kan sebab aku mmg tak reti nak selesaikan soalan maths tu,,, tp tu bleh dilupakan lg...

YG TAKLEH LUPE TU....tak baik cite sini....bia le aku simpan je...kukuku (evil laugh)

malam tu..kitorang onna sume tdo satu bilik...cam asrama la ade byk katil...
so kitorang men trump reramai...so aku plg lemah maen doubt (cheat)...gle tak ske maen kot...aku gle tak reti tipu dlm game kot...(aku reti menipu ke dlm seharian??? hm...) so men trump sampai malam gak la...
tp tdo gle best...kake futon ngan moufu die cam kat hotel kan...tp katil die keras sket la...tp yang penting gle sedap tdo...

bangun pagi tu takleh blah...
nihonjin kan tak mandi pagi...aku...pon tak mandi pagi....TT___TT
lepas tu aku cume pikir nak balik tdo je...heheh

ade presentation mondai maths smalm...ryuugakusei cina gle sekkyoku teki kan...diorang terangkan ngan tanye soalan....aku lak diam je....takleh blah..aku rase cam dah memalukan Malaysia...(aku nyesal la skang...tp dah lepas kan..nak wat cane..)

Penutup: Aku patut belajar maths lebih....tapi gasshuku ni wat aku lagi rapat ngan onna kelas aku...

hehehhe...klu dlm kump...same je kot org melayu ke jepun ke....yappa manusia takde la beza sangat pon...

  • 1
omoshiroi naaa

demo, ki ni naru waa, ano 'wasurerarenai koto'

itte yo~~~

maman...

mane bleh cite kat cni...open sgt kot...aku tulis dalam diari aku je la...klu ko dtg Toyama nnt aku cite..muahhahaha

ceh, zurui naaa

tau la ntah biler baru iman dpt smp toyama.... aaaa~~~~

tonikaku, suugaku ganbarimashou ne~~~~ iman giler heta gak, pening kepala jer tgk

(Deleted comment)
Ape maksud ko aku mmg famer?? (mmgla aku famer XD)

hehe...dtg toyama nnt aku citer...muahahah

wah

(Anonymous)
hebatnye cari cara nk solat sndri. i'm amazed :D

beastnya salji

(Anonymous)
wah chinca
moshi moshi
anyo seyo
duseyo
takanaji

  • 1