ne-chan (famerkun) wrote,
ne-chan
famerkun

aa..ape tu kat beskal aku..?? (isnin, 14 ari bulan..kana?)

ni cite ari isnin lepas..
aku tgh nak gle cepat dtg kelas ari tuu
so aku pun ngan gopoh nye sumbat bebarang dalam beg n cepat2 kuar rumah la..(walaupun umah aku lebih layak dipanggil bilik drpd umah...)

then aku pun kayuh la selaju2 yg mungkin ngan beskal bukan kapcai aku..kan huhu..sah sah aimk 3 minit je bleh sampai dah kougakubu..(powerla toyama)

n ngan ribut nye park beskal secara tekitou n meluru ke kelas la...

kat cni kite shouryaku sket ...(sbb aku pun dah lupa ape sensei ajar)\

abes  kelas je aku pun meribut lagi..yela ..dr kougakubu nak g ippan..bukan dekat macam keizai...kene la men'giri2'kan mase kan...
"giri2 de ikiteitai kara...AH~"

ok takyah la dgr aku nyanyi lagu kattun kat sini kan...tak sedap pun...

sampai mane aku cite tadi oh ye.. sampai je aku kat beskal ..aku prasan kat tmpt bonceng die ade bende itam....then ade bende kuning tersangkut kat bende itam tuh...

"Laaa...bende ape lak nih..." (ngeri aku waktu tuh)

bile tgk bbtl ...rupenye ..

DOMPET AKU!!! 

(Ngeri tak? Ngeri tak?) XD

haha. nape plak dompet aku bleh kuar sendiri dari dalam beg nih?? musykil2.

Setelah berfikir ngan tak brape dalamnye...baru aku dapat mencungkil misteri ini bahawasanye ....
dompet aku dah tercicir waktu aku kecoh2 pagi2 tadi nak cepat sgt park beskal kot...

okey...setel...tp misteri yg satu lagi...mungkin takbleh diungkai....


SAPE YG KUTIP DOMPET TU? N NAPE DIE RETI LETAK  KAT BONCENG AKU?? DIE TAU MANE SATU BESKAL AKU?? JAP...AWAT DIE TAK AMIK JE DOMPET AKU?? (walaupun dalam tu cume ade brape yen je...1000 pun tak sampai..)

wooooooooooooo (BGM ngeri)

..............................................................................................

..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................

ok ok...setelah difikirkan secara teliti ....aku dapat la ketsuron yg agak bernas...
untuk lebih memahami situasi ni,,,kite letak la name si pengutip tu....NINO. (XD XD sbb ari ni bday Nino)

konklusi 1--->
si Nino tu nampak ade bende jatuh berdekatan beskal aku...

"APe ni? Cet. Sape memain buang sampah merata2 ni...tak senonoh betul..."
then die kutip n 'buang' atas bonceng aku secara kebetulan...

tak masuk akal?

jya, konklusi 2 --->

Si Nino tu nampak ade bende jatuh dr beg aku waktu aku letak beskal..

"a, budak pelik tu tercicir dompet..."

Nino tgk2 dalam dompet tu... "Cet. takde duit pun. cian."
so nino pun sangkut je la kat beskal aku balik...

arienai??

jya, jya, konklusi 3 --->

nino nampak dompet aku tercicir...
die nak pulangkan tp aku jalan cepat sgt...
"sangkut je la balik cni..."

....................................
..............................................................................................

ataupun...konklusi 4 --->

watak utama dah bukan nino dah...

Dompet : tak best la asyik dok dalam beg je...
jalan2 la best...
and dompet bertuah tu pun lompat kluar dr beg aku ...g jenjalan..n bile die tau au dah nak blah dr kougakubu die balik kat beskal aku.....

amacam??

korang rase mane satu jawapannye?

saaaa naaaa.....

jawapannye terpulang kat korang la nak yg mane satu...

pengajaran ari ni....
simpan la dompet korang bebaik..klu bleh rantai die,,,sebab dompet kekadang ske jenjalan
When you are NOT looking....JENG JENG JENG...

(diakhiri ngan latar muzik yg cukup ngeri...)
Tags: kehidupan, nihon
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 13 comments